Herenhuis

Beschrijving

Alfons Pieterslaan nr. 12. Neorococogetint herenhuis naar ontwerp van architect A. Daniels (Oostende), uit begin van de 20ste eeuw; begane grond in 1962 verbouwd tot winkelpui; nadien bankinstelling. Oorspronkelijk enkelhuis van drie bouwlagen en drie traveeën onder mansardedak (nok evenwijdig met straat). Lijstgevel met parement van arduin. Rechterrisaliettravee gemarkeerd door accoladebo

Herenhuis

Alfons Pieterslaan 12 (Oostende)
Neorococogetint herenhuis naar ontwerp van architect André-Louis Daniëls (Oostende), uit begin van de 20ste eeuw; begane grond in 1962 verbouwd tot winkelpui; nadien bankinstelling. Oorspronkelijk enkelhuis van drie bouwlagen en drie traveeën onder mansardedak (nok evenwijdig met straat). Lijstgevel met parement van arduin. Rechterrisaliettravee gemarkeerd door accoladebogige erker waarop gietijzeren balkon.