Beschrijving

Hulststraat nr. 19. Historische hoeve, in kern vermoedelijk teruggaande tot de 18de eeuw. Site reeds aangegeven op de Ferrariskaart (1770-1778) en de Atlas der Buurtwegen (ca. 1843). Heden semi-gesloten opstelling door 20ste-eeuwse uitbreidingen.Bakstenen bestanddelen onder pannen daken, gegroepeerd rondom verhard erf. Ten noorden van het erf nieuw en oud boerenhuis, deels ingewerkt in he

Hulstraat 19 (Avelgem)
Historische hoeve, in kern vermoedelijk teruggaande tot de 18de eeuw. Bakstenen bestanddelen onder pannen daken, gegroepeerd rondom verhard erf. Ten noorden van het erf nieuw en oud boerenhuis, deels ingewerkt in het poortgebouw. Ten zuiden, aan de straat gelegen voormalige monumentale cichorei-ast. Ten oosten schuur getypeerd door beglaasd muurnisje met heiligenbeeld en rechthoekige poortopening naar de velden toe.