Kapel Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes (Zwarteveldkapel)

Beschrijving

Kruisstraat z.nr. Kapel O.-L.-Vrouw van Lourdes (Zwarteveldkapel). Opgericht in 1919 als dank voor de behouden terugkeer van de kinderen uit W.O. I in opdracht van Maria Juliana Coussens. In 1979 gerestaureerd. Gelegen op de grens van Markegem en Dentergem. Baksteenbouw, gecementeerd met schijnvoegen, zijgevels in rode baksteen. Toegang via een dubbele houten deur in spits

Kapel Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes

Kruisstraat (Dentergem)
Opgericht in 1919 als dank voor de behouden terugkeer van de kinderen uit de Eerste Wereldoorlog in opdracht van Maria Juliana Coussens. In 1979 gerestaureerd. Gelegen op de grens van Markegem en Dentergem. Baksteenbouw, gecementeerd met schijnvoegen, zijgevels in rode baksteen. Toegang via een dubbele houten deur in spitsboogopening, met daarboven een nis waar het opschrift "O.L.V.VAN LOURDES B.V.O."