Landhuis met park en moestuin

Warandestraat 79-81 (Gistel)
Landhuis, met park en moestuin. Als site reeds aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778), op het primitief plan van het kadaster (1835) aangeduid met de huidige volumes. Verbonden met de Brugsebaan en het kasteel "De la Waere" (Brugsebaan) door een dreef van beuken- en kastanjebomen, die de Warandestraat kruist. Dicht bij het park, bakstenen hekpijlers en arduinen schamppalen. Rechts bij het woonhuis aansluitende stalling, schuur en voormalig koetshuis. Aan de achterzijde, bij het koetshuis aansluitende conciërgewoning. Aan de achterzijde, haaks op het woonhuis geaxeerd laag 'washuis'. Ten westen aansluitende serre en moestuin.