L-vormige hoeve

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Turkeyen nr. 3. Aan de straat gelegen hoeve met L-vormige opstelling. Als site reeds aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778) en op de Atlas der Buurtwegen (ca. 1843) met identieke opstelling. Ten noorden van het erf, boerenhuis met geïncorporeerde stalling, vermoedelijk heropgebouwd na vernietiging tijdens de Eerste Wereldoorlog, bewaarde opkamer met oudere kern. Overige nutsgebouwen rec

L-vormige hoeve

Turkeyen 3 (Lo-Reninge)
Aan de straat gelegen hoeve met L-vormige opstelling. Boerenwoning met geïncorporeerde stal, vermoedelijk heropgebouwd na vernietiging tijdens de Eerste Wereldoorlog; bewaarde opkamer met oudere kern.

Wordt opgevolgd door

L-vormige hoeve