Pastorie

Beschrijving

Pastoor D. Vanhautestraat nr. 10. Pastorie met voortuin van de straat afgesloten door vernieuwd tuinmuurtje. Imposante bruine beuk rechts van het huis, links imposante linde. Volgens kadastergegevens gebouwd in 1870 (1871 volgens literatuur) en uitgebreid met een klein volume (garage) aan de achterzijde in 1921. De pastorie wordt tegelijk met de Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart

Pastorie

Pastoor D.Vanhautestraat 10 (Kortemark)
Pastorie met voortuin met bruine beuk rechts van het huis en links een imposante linde. Volgens kadastergegevens gebouwd in 1870 en opgevat als een vrijstaand breedhuis met dubbelhuisopstand van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak. In 1969 werd door de Vlaamse Toeristenbond een bronzen gedenkplaat voor priester-dichter Delfien Vanhaute, naar ontwerp van beeldhouwer Frédéric Minne, geplaatst tegen de voorgevel van de pastorie.

Wordt opgevolgd door

Pastorie