Kapucijnenklooster: kerk, noord- en oostvleugel kloosterpand

Gemeente Maaseik
Straat Capucienenstraat
Locatie Capucienenstraat 17-23, Capucienenstraat 23A (Maaseik)

Kapucijnenklooster en -kerk

Capucienenstraat 17-23, 23A, Maaseik (Limburg)

De kapucijnen vestigden zich in 1626 te Maaseik, tussen de noordwal en de tegenwoordige Capucienenstraat. Met de bouw van het klooster werd begonnen in 1632. In 1635 werd een aanvang gemaakt met de bouw van de kerk, die in 1638 werd ingewijd.

Beschrijving

De bescherming als monument betreft de kloosterkerk en de noord- en oostvleugel van het kloosterpand.

Waarden

Het voormalige kapucijnenklooster, kerk en noord- en oostvleugel van het kloosterpand, is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de: