Duits militair erekerkhof

Beschrijving

Opschrift op granietblok "Deutscher Soldatenfriedhof 1914-1918 Langemark", links voor het voorportaal. Rechthoekige circa drie hectare grote begraafplaats deels afgezet met lage muur, beukenhaag en berk. Aflijnende dubbele wilgenrij aan brede (straat)zijde en beide korte zijden.

Duitse militaire begraafplaats Langemark

Klerkenstraat 86 (Langemark-Poelkapelle)
Duitse militaire begraafplaats, met doden uit de Eerste Wereldoorlog. De eerste doden werden er tijdens de oorlog begraven. Na de oorlog werd de begraafplaats uitgebreid. In 1955 volgde een nieuwe uitbreiding, met onder meer een 'Kameradengrab'. De begraafplaats, naar ontwerp van Robert Tischler en Georg Fischbacher, wordt gekenmerkt door het poortgebouw uit rode zandsteen, de beeldengroep van E. Krieger en drie Duitse bunkers van de Koekuitstellung. In een geometrisch patroon liggen, verspreid over het terrein, vierkante, platte grafstenen. Hier en daar staan groepjes van drie kruisen uit basalt. Hoge bomen overschaduwen het geheel.

Is de omvattende vaststelling van

Drie Duitse militaire posten Koekuit-Stellung

Klerkenstraat (Langemark-Poelkapelle)
Drie Duitse betonnen militaire posten uit de Eerste Wereldoorlog, die deel uitmaakten van de 'Koekuit-Stellung'.