Villa

Beschrijving

Stadenstraat nr. 41. Achteringelegen villa bereikbaar via dreef, naar verluidt van 1946 en naar ontwerp van architect De Meyere (Kortrijk). Gelegen ten noorden van de straat in gebied dat op de kaart van het Militair Cartografisch Instituut van 1911 nog aangeduid als een uitloper van het "Bos van Houthulst". Villa gelegen in ruime beboomde tuin, o.m. met Heilig Hartbeeld op

Villa

Stadenstraat 41 (Houthulst)
Achteringelegen villa bereikbaar via dreef, naar verluidt van 1946 en naar ontwerp van architect De Meyere (Kortrijk). Villa gelegen in ruime beboomde tuin, onder meer met Heilig Hartbeeld op bakstenen sokkel. Groot volume van twee bouwlagen onder overstekend pannen zadeldak met rechter dakschild, vooruitspringend laag volume met garage.