Poldermolen van de Moere, met molenhuis

Beschrijving

* Biezenstraat nr. 3. Poldermolen van de Moere (beschermd als monument bij B.S.G. van 23.12.1942), met bijhorend sterk gerenoveerd molenhuis van het langgeveltype. De molen is één van de twee overgebleven waterwindmolens in Vlaanderen (Ontwerp van Lijst sinds 12/05/2003). De Moere van Meetkerke is een waterrijk gebied dat ongeveer een halve meter onder de zeespiegel ligt. Het is tijdens de midd

Site van de Grote Molen van de Meetkerkse Moeren

Biezenstraat 3 (Zuienkerke)
De Grote Molen van de Meetkerkse Moeren dateert in zijn huidige vorm van 1811. De poldermolen maalt met een houten scheprad water op in een deels overwelfde watergang die in verbinding staat met de hoger gelegen Blankenbergse Vaart. Het is de enige bewaarde molen van dit type in Vlaanderen. Een gewelfde bakstenen boogbrug over het Moerzwin biedt toegang tot de site met poldermolen en molenaarshoeve, molenaarshuis met aansluitende vroegere stallen en vrijstaand nutsgebouw.