Kapel van het Vlasmeer

Gemeente Hechtel-Eksel
Straat Weverstraat
Locatie Weverstraat zonder nummer (Hechtel-Eksel)
Alternatieve naam Kapel van Onze-Lieve-Vrouw van Rust

Weverstraat zonder nummer, Hechtel-Eksel (Limburg)

Door twee linden beschaduwde, van een kasseien stoep en vooraan deels van gele cementtegels voorziene kapel uit de 18de eeuw.

De Kapel van het Vlasmeer is beschermd als monument.

Waarden

De kapel van het “Vlasmeer” is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

historische waarde

in casu architectuurhistorische waarde: Wit geschilderd bakstenen gebouwtje uit de 18de eeuw op rechthoekig grondplan met driezijdige koorsluiting. Sober bepleisterd interieur.

volkskundige waarde

Gelovigen komen hier op bedevaart om een bepaalde vorm van rust tijdens of na het leven af te smeken.