De Polderhoeve

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Schorestraat nr. 48. Achteringelegen hoeve, zogenaamd "DE POLDERHOEVE", cf. houten naambord. Hoeve met lage aaneengesloten bestanddelen onder pannen zadeldaken U-vormig rondom geasfalteerd erf opgesteld. Reeds op de Ferrariskaart (1770-1778) aangeduid met gelijkaardige constellatie. Erftoegang geflankeerd door bakstenen pijlers en rechts eenvoudig bakstenen kapelletje van voor de Eerste We

De Polderhoeve

Schorestraat 48 (Diksmuide)
Hoeve met lage aaneengesloten bestanddelen onder pannen zadeldaken U-vormig rondom geasfalteerd erf opgesteld. Reeds op de Ferrariskaart aangeduid met gelijkaardige constellatie. Erftoegang geflankeerd door bakstenen pijlers en rechts eenvoudig bakstenen kapelletje van voor de Eerste Wereldoorlog met een Onze-Lieve-Vrouwbeeldje.

Wordt opgevolgd door

De Polderhoeve