Belfort-Hal

Straat Markt, Wollestraat, Oude Burg
Locatie Markt 7, Oude Burg 2A, Oude Burg 2B, Oude Burg 2C, Oude Burg 2D, Oude Burg 2F, Wollestraat 2 (Brugge)
Alternatieve naam Halletoren

Belfort-Hal

Markt 7, Wollestraat 2, Oude Burg 2A-D, 2F, Brugge (West-Vlaanderen)

Oorspronkelijk commercieel en bestuurlijk complex aan de zuidelijke Marktzijde, ingesloten door de Wollestraat ten oosten, de Oude Burg ten zuiden en de Hallestraat ten westen. Het weerspiegelt het toenmalige belang van Brugge en zijn lakennijverheid, en getuigt tevens van het monumentale en grootschalige karakter van de openbare burgerlijke architectuur in de Middeleeuwen en het omgaan met een dergelijk monument door de eeuwen heen.