Beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek

Hoeve De Drie Marieën

Beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek van tot heden

Woning De Drie Marieën en tuin

Beschrijving

De bescherming als stadsgezicht betreft de restanten van de voormalige Hoeve De Drie Marieën, bestaande uit het boerenburgerhuis en het achterliggende erf, ten tijde van de bescherming in gebruik als tuin.

In het beschermingsdossier wordt de erfgoedwaarde van de tuin als volgt gemotiveerd: omdat hij integrerend deel uitmaakt van de voormalige stadsboerderij.

• Onroerend Erfgoed Limburg, Beschermingsdossier DL000254, Huis De Drie Marieën (GYSELINCK J., 1983).

Waarden

Het huis De Drie Marieën met de achterliggende tuin is beschermd als stadsgezicht omwille van het algemeen belang gevormd door de:

Hoeve De Drie Marien

Bleumerstraat 77 (Maaseik)
De restanten van de voormalige stadshoeve 'De Drie Marieën’ bestaan uit het boerenburgerhuis en achterliggend erf.