Hoeve Wittens wal

Beschrijving

Nr. 341. Z.g. "Wittens wal" aangeduid op de Ferrariskaart (1771-1778) en als omwald goed op de Vander Maelenkaart (ca. 1850). Hoeve toegankelijk via populierendreef die uitkomt op een bakstenen poortgebouw onder zadeldak (n // straat, Vlaamse pannen) van 1761. Het achterste deel van de schuur zou, hoewel moeilijk na te trekken in situ, dateren van 1743. In W.O. I werd de boerderij grotendeels ve

Hoeve Wittens wal

Diksmuidsesteenweg 341 (Roeselare)
Losse bestanddelen, U-vormig gegroepeerd rondom een deels begraasd en deels begrint erf met in het midden een grote treurwilg waaronder hondenhok in de vorm van een bijenkorf. Bakstenen stoep voor het boerenhuis, gekasseide stoep rondom schuur en stalvleugel. Ten oosten, rest van de vroegere omwalling.