Christusbeeld De Verkeerde Lieve Heer

Gemeente Neerpelt
Deelgemeente Neerpelt
Straat Bergeiksendijk
Locatie Bergeiksendijk zonder nummer (Neerpelt)

Bergeiksendijk zonder nummer, Neerpelt (Limburg)

Religieuze ontmoetingsplek voor bedevaarders, ten noordwesten, aan het einde van de straat, bij het begin van het natuurreservaat Het Hageven/De Plateaux; opgericht in 1847 .

Beschrijving

De bescherming als monument betreft het kruisbeeld De Verkeerde Lieve Heer. Sinds 1847 gelegen langs de Bergeykse Dijk geplaatst, aan de rand van een grensoverschrijdend natuurgebied, met name Het Hageven en het natuurgebied De Plateaux.

Waarden

Het kruisbeeld 'De Verkeerde Lieve Heer' met sokkel is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

historische waarde, volkskundige waarde

als voormalig referentiepunt bij de aanleg van de Watering en als religieuze ontmoetingsplek voor bedevaarders.