Hoeve Hof van Rolleghem

Beschrijving

* Rollegemplaats nr. 5. Hoeve zogenaamd "Hof van Rollegem". Poortgebouw, woonhuis, schuur en twee stalvleugels beschermd als monument bij M.B. van 30.04.2004. De hoeve was gelegen op het foncier van de dorpsheerlijkheid van Rollegem, gehouden van het kasteel van Kortrijk. Het foncier was 26 bunder groot, naast de kerk en de hoeve was er een molen en een tiende, geheven op 200 bunder. Er

Hof van Rollegem

Rollegemplaats 5 (Kortrijk)
Poortgebouw, woonhuis, schuur en twee stalvleugels beschermd als monument. De hoeve was gelegen op het foncier van de dorpsheerlijkheid van Rollegem, gehouden van het kasteel van Kortrijk. Het foncier was 26 bunder groot, naast de kerk en de hoeve was er een molen en een tiende, geheven op 200 bunder. Er hingen tien lenen vanaf. De heerlijkheid had een baljuw, een stedehouder, een sergeant en een volledige schepenbank.