Vredegerecht

Beschrijving

Nr. 21. Vredegerecht. Lokaal ook z.g. "Huis Van Merris" naar voormalige bewoners o.m. de welbekende Jules Van Merris (1831-1899), voormalige schepen`en liberaal volksvertegenwoordiger; Vredegerecht sedert 1921. Herenhuis in Lodewijk XVI-stijl n.o.v. de Rijselse architect Thomas Gombert (1725-1801), tevens ontwerper van het na W.O. I naar het oorspronkelijke uitzicht gereconstrueerde hote

Vredegerecht

Burgemeester Bertenplein 21 (Poperinge)
Vredegerecht. Lokaal ook het 'Huis Van Merris' genoemd naar de voormalige bewoners, onder meer de welbekende Jules Van Merris (1831-1899), voormalig schepen en liberaal volksvertegenwoordiger. Het pand fungeert als vredegerecht sinds 1921. Herenhuis in Lodewijk XVI-stijl naar ontwerp van de Rijselse architect Thomas Gombert (1725-1801).