Café Oud Thielt met feest- en filmzaal

Beschrijving

Voormalig café "Oud Thielt" met feest- en filmzaal. Pittoresk pand met middeleeuwse kern verbouwd in 1912 met een gevel in een fantasievolle historiserende mengeling van traditionele stijlen. Heden nog steeds opvallende straatgevel gemarkeerd door drie topgevels: links, trapgevel onder haaks zadeldak, centrale puntgevel op gestrekte uiteinden en rechterpuntgevel; beide puntgevels met overkragende overstek en aansluitend op zadeldak. Gebruik van witsteen voor gebeitelde kopjes in top of verwerkt in ontlastingsbogen en voor gevelcartouches met gebeitelde opschriften. Links, verbouwde poortingang met brede korfboogtoegang. Erboven, decoratief nisje met Onze-Lieve-Vrouwebeeldje. Recentere verdiepte cafétoegang. Haakse bakstenen achterbouw van feestzaal.

Krommewalstraat 6 (Tielt)
Voormalig café "Oud Thielt" met feest- en filmzaal. Pittoresk pand met middeleeuwse kern verbouwd in 1912 met een gevel in een fantasievolle historiserende mengeling van traditionele stijlen. Heden nog steeds opvallende straatgevel gemarkeerd door drie topgevels: links, trapgevel onder haaks zadeldak, centrale puntgevel op gestrekte uiteinden en rechterpuntgevel; beide puntgevels met overkragende overstek en aansluitend op zadeldak. Gebruik van witsteen voor gebeitelde kopjes in top of verwerkt in ontlastingsbogen en voor gevelcartouches met gebeitelde opschriften. Links, verbouwde poortingang met brede korfboogtoegang. Erboven, decoratief nisje met Onze-Lieve-Vrouwebeeldje. Recentere verdiepte cafétoegang. Haakse bakstenen achterbouw van feestzaal.