Loppemsestraat 10 (Zedelgem)
Ietwat hoger gelegen hoeve, in 1876 opgetrokken door Petrus Vanhollebeke op een stuk land, het "Patente Stick" genoemd. Losse bestanddelen, gegroepeerd rond een begraasd erf op de hoek met een aftakking van de Loppemsestraat. Gebouwen in bruine, verankerde baksteen onder zadeldaken (Vlaamse pannen). Gerenoveerd woonhuis, ten noordwesten van het erf, met rechthoekige muuropeningen onder strekken. Rechts van de deur een houten Mariakapelletje. Dwarsschuur met wagenhuis ten zuidoosten van het erf. Stalling ten westen van het erf en ten oosten een recentere zomerkeuken uit het interbellum.