Hoeve in U-vorm

Beschrijving

Hoeve, bestaande uit midden 19de- en 20ste-eeuws gebouwenbestand, in geschiedenis minimaal opklimmend tot het eerste kwart van de 18de eeuw. Diepergelegen hoeve, in U-vormige constellatie rond een onverhard erf, toegankelijk via een lange erfoprit.

Hoeve in U-vorm

Egemstraat 79 (Pittem)
Hoeve, bestaande uit midden 19de- en 20ste-eeuws gebouwenbestand, in geschiedenis minimaal opklimmend tot het eerste kwart van de 18de eeuw. In 1862 registreert het kadaster de bouw van een nieuw woonhuis aan oostzijde van het perceel, daarvoor wordt een ouder gebouw afgebroken. Diepergelegen hoeve met bakstenen gebouwen onder zadeldak, in U-vormige constellatie rond een onverhard erf, toegankelijk via een lange erfoprit. Ten oosten een woonhuis van één bouwlaag en vijf traveeën. Verankerde donkerrode baksteenbouw. Ten noorden een stal met muren in donkerrode baksteenbouw.