Directeurswoning bij vlasfabriek

Beschrijving

Deinzestraat nr. 22. Beeldbepalende halfvrijstaande woning op onregelmatige plattegrond met modernistische inslag. Volgens kadaster opgetrokken ca. 1941 met bijhorende vlasfabriek ter linkerzijde (thans verdwenen). Parement in gele baksteen. Opvallende gevel met afgeronde hoek en uitspringende elementen, cf. balkon en erker. Gedeeltelijk bewaard schrijnwerk. Drielicht in afgeronde hoek, me

Deinzestraat 22 (Dentergem)
Beeldbepalende halfvrijstaande woning op onregelmatige plattegrond met modernistische inslag. Volgens kadaster opgetrokken circa 1941 met bijhorende vlasfabriek ter linkerzijde (thans verdwenen). Parement in gele baksteen. Opvallende gevel met afgeronde hoek en uitspringende elementen, zie balkon en erker. Zijgevel met op de verdieping een ronde arduinen bas-reliëf met afbeelding van vlas (zie oorspronkelijke functie als directeurswoning van een vlasfabriek).