Beschrijving

Vriezeganzenstraat nr. 2. Eind-19de- of begin-20ste-eeuwse hoeve met langs de straat een witgekalkt woonhuis met gepekte plint, onder pannen zadeldak (nok evenwijdig met straat). Bakstenen breedhuis van zes traveeën en één bouwlaag, doorbroken door rechthoekige muuropeningen met verzorgd begin-20ste-eeuws schrijnwerk. Rechts aansluitend, een lagere aanbouw. Achterin, bakhuis en garage, mis

Vriezeganzenstraat 3 (Damme)
Eind 19de- of begin 20ste-eeuwse hoeve met langs de straat een witgekalkt woonhuis met gepekte plint, onder pannen zadeldak (nok evenwijdig met straat). Bakstenen breedhuis van zes traveeën en één bouwlaag, doorbroken door rechthoekige muuropeningen met verzorgd begin 20ste-eeuws schrijnwerk. Achterin, bakhuis en garage, misschien een verbouwd wagenhuis.