't Schapenhof, hoeve met losse bestanddelen

Beschrijving

Oosternieuwweg Zuid nr. 8. "'t Schapenhof", hoeve opklimmend tot de 18de eeuw cf. aangeduid op kaart van Ferraris (1770-1778), doch wellicht ouder. Benaming verwijst naar een schaapsgoed cf. de beweiding van de schorren in de nieuwe polders in de middeleeuwen. De hoeve ondergaat pas enkele wijzigingen in 1979, o.m. uitbreiding van noordelijk bijgebouw en van het wagenhuis, kleine aanbouw aan boe

Hoeve 't Schapenhof

Oosternieuwweg Zuid 8 (Zuienkerke)
Hoeve opklimmend tot de 18de eeuw confer aangeduid op kaart van Ferraris 1770-1778. Hoeve bestaande uit losse bestanddelen in verankerde baksteenbouw onder zadeldaken met dakoverstek en rood geschilderd houtwerk. Centraal langgestrekte boerenwoning met twee opkamertraveeƫn onder zelfde nok, witgekalkt op gepekte plint; muurvlechtingen. Aanpalende lagere stal, nu deel van woning en lage aanbouw . Bakstenen stoep, schuur- en stalgebouw, witgekalkte zomerkeuken en vierledig wagenhuis.