Ziekenhuis

Beschrijving

Voormalig ziekenhuis thans in gebruik als gesloten instelling "De Zande". Geëvolueerd uit vrijstaande villa, in 1908 opgetrokken tegelijk met naastliggend identiek woonhuis Sint-Andreaslaan nummer 7. In 1935 wordt de woning volgens kadastergegevens door de Commissie van Openbare Onderstand vergroot tot 'kliniek'.

Ziekenhuis

Sint-Andreaslaan 5 (Beernem)
Ziekenhuis, geëvolueerd uit vrijstaande villa, in 1908 opgetrokken tegelijk met naastliggend identiek woonhuis. In 1935 wordt de woning volgens kadastergegevens door de Commissie van Openbare Onderstand vergroot tot kliniek. De kliniek wordt verder uitgebreid naar ontwerp van architect G. Vandenheuvel. In 1947 wordt een tweede bouwlaag toegevoegd en wordt er achteraan klein haaks volume toegevoegd. Grosso modo een L-vormige plattegrond. Hoofdvolume van zes traveeën en twee bouwlagen onder plat dak.