Hoeve Rosmolenhof

Beschrijving

Schorredijk z.nr. Hoeve z.g. "Rosmolenhof" (cf. literatuur). Gelegen ten noorden van de ca. 1803 drooggelegde Snaaskerkepolder, aan de dorpskant van de Schorredijk. Hoeve met losse lage bakstenen bestanddelen onder zadeldaken (mechanische en Vlaamse pannen) rondom rechthoekig, niet verhard erf met begrinte oprit. Erftoegangen ten zuiden via vernieuwde bakstenen boogbrug

Rosmolenhof

Schorredijk 6 (Oostende)
Gelegen ten noorden van de circa 1803 drooggelegde Snaaskerkepolder, aan de dorpskant van de Schorredijk. Hoeve met losse lage bakstenen bestanddelen onder zadeldaken (mechanische en Vlaamse pannen) rondom rechthoekig, niet verhard erf met begrinte oprit. Erftoegangen ten zuiden via vernieuwde bakstenen boogbrug over Provinciegeleed en betonnen voetgangersbrugje tegenover het boerenhuis.