Oranjerie

Beschrijving

Voormalige oranjerie met ten noorden een nieuw aangelegde tuin op de vroegere moestuinen van het kasteel zogenaamd "Baesveld" (zie Baesveld nr. 2). Heden gerenoveerd en in gebruik als woning, achterin gelegen en toegankelijk via een beukendreef.

Oranjerie

Merkemveldweg 28 (Zedelgem)
Voormalige oranjerie met ten noorden een nieuw aangelegde tuin op de vroegere moestuinen van het kasteel zogenaamd "Baesveld". Heden gerenoveerd en in gebruik als woning, achterin gelegen en toegankelijk via een beukendreef. Hoger opgaand gedeelte met lagere vleugel in bruine baksteen van circa 1867 met flankerende serres aan oost- en westzijde. Aan de noordzijde met twee traveeën uitgebreid circa 1907. Hoger gedeelte onder schilddak (gesmoorde, Vlaamse pannen) met bekronende dakruiter en aan west- en oostzijde geleed door gevelhoge traveenissen met op de verdieping telkens twee rondboogvensters.