Kasteel Rooiveld

Beschrijving

Kasteelsite bestaande uit een voormalig jachthuis met een bijhorende hoeve en bijgebouwen. Het historische domein, omringd door bossen, is gelegen tussen de Kortrijksestraat en de Waterstraat, tegenaan de zuidelijke grens van Oostkamp en wordt in het noorden begrensd door de kronkelende Waardammebeek.

Kasteeldomein Rooiveld

Rooiveldstraat 107-109 (Oostkamp)
Kasteelsite bestaande uit een voormalig jachthuis met een bijhorende hoeve en bijgebouwen. In het noorden van het park met laat 19de-eeuwse landschappelijke vormgeving bevindt zich het jachtpaviljoen, meer centraal twee vrijstaande landgebouwen. In 1903 wordt een verbouwing aan het jachtpaviljoen geregistreerd: het gebouw wordt uitgebreid; het oostelijke deel krijgt een L-vormige plattegrond. Ook het schuurvolume ten oosten wordt uitgebreid. In 1906 worden beide landgebouwen verbonden door een koetsdoorrit en wordt een torenvolume gebouwd. In het begin van de jaren 1960 wordt het voormalige jachtpaviljoen verbouwd tot een riant woonhuis.