Kunstenaarswoning

Beschrijving

Marktstraat nr. 8. Kunstenaarswoning van de Meulebeekse kunstschilder, schrijver en fotograaf Leopold Sacrez (Meulebeke, 1891 - 1967), opgericht in 1955 op een nog onbebouwde kavel voor zichzelf, zijn zus Brigitte Sacrez en zijn uit Hongarije afkomstige stiefdochter Katelin (Kato) Wagner-Sacrez; het ontwerp is van architect Albert Crop (Meulebeke). In 1998 verenigd met een nieuwbouw aan de

Kunstenaarswoning

Marktstraat 8 (Meulebeke)
Kunstenaarswoning van de Meulebeekse kunstschilder, schrijver en fotograaf Leopold Sacrez (Meulebeke, 1891 - 1967), opgericht in 1955 op een nog onbebouwde kavel voor zichzelf, zijn zus Brigitte Sacrez en zijn uit Hongarije afkomstige stiefdochter Katelin (Kato) Wagner-Sacrez; het ontwerp is van architect Albert Crop (Meulebeke). In 1998 verenigd met een nieuwbouw aan de Hoogstraat.