Beschrijving

De Knok nr. 15. Dieper gelegen voormalige hoeve, eveneens bereikbaar via een wegje vertrekkende van de Terluchtestraat (cf. Ruddervoorde). Hoeve daterend van het einde van de 18de of het begin van de 19de eeuw cf. afwezigheid van bebouwing op de Kabinetskaart der Oostenrijkse Nederlanden, opgenomen op het initiatief van Graaf de Ferraris (1770-1778), en weergave van het woonhuis op het pri

De Knok 15 (Oostkamp)
Hoeve daterend van het einde van de 18de of het begin van de 19de eeuw. Ten laatste in 1895 wordt het woonhuis vergroot en worden er een landgebouw en een bakhuis bijgebouwd. Woonhuis van drie traveeën met aan de oostkant een geïncorporeerde stalling/berging. Tegenaan de oostelijke zijgevel paalt een lager aangebouwd volume onder een lessenaarsdak met pannen. Bewaarde dwarsschuur en bakhuis.