Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Heropgebouwde burgerhuizen en herenwoningen

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van 20-09-2010 tot heden

ID: 35430   URI: https://id.erfgoed.net/aanduidingsobjecten/35430

Besluiten

Besluit houdende vaststelling van de inventaris van het bouwkundig erfgoed en vastgestelde lijst
opheffingsbesluiten, vaststellingsbesluiten: 28-11-2014  ID: 5825

Beschrijving

Wederopbouwpanden van het type halfvrijstaande en/of ruimere burgerhuizen en herenwoningen.Aanduiding van

Is de omvattende vaststelling van

Heropgebouwd burgerhuis

Tiensevest 134 (Leuven)
het pand werd als directeurswoning in 1922 door A. De Stordeur opgetrokken en ontworpen door architect Notéris en is opgevat als een L-vormig volume van drie bouwlagen onder mansardedak.


Heropgebouwd burgerhuis

Tiensevest 132 (Leuven)
Het pand dateert van 1923 en werd ontworpen door architect Notéris. Imposante privé-woning met drie bouwlagen, opgetrokken in opdracht van A. De Stordeur, oprichter van de voormalige Usines de Stordeur.


Heropgebouwd burgerhuis

Tiensevest 104 (Leuven)
Het pand werd volgens de bouwvergunning van 1914 blijkbaar herbouwd naar vooroorlogse toestand: een enkelhuis met drie bouwlagen, twee traveeën en eenlaagse poorttoegang, volgens het ontwerp van architect V. Lenertz van 1909 opgetrokken in opdracht van F. Vander Elst.


Heropgebouwd burgerhuis

Tiensevest 58 (Leuven)
Het pand werd in 1916 wellicht grotendeels herbouwd naar vooroorlogse toestand, naar ontwerp van architect A. Stevens. Als groothandel in fietsen omvatte de begane grond deels ook een bureelruimte, loket- en wachtzaal.


Heropgebouwd herenhuis

Tiensevest 170 (Leuven)
Het herenhuis is op de bovenverdieping in een paneel 1921 gedateerd en werd door architect E. Goethals ontworpen als een breed, twee bouwlagen en zes traveeën tellend volume met enkelhuisopstand, onder zadelbedaking.


Heropgebouwde burgerhuizen

Tiensevest 100-102 (Leuven)
De panden werden in 1922 heropgebouwd in opdracht van de Gebroeders Vander Elst, eigenaars van de gelijknamige tabaksfabriek, sinds 1928 geïncorporeerd in de groep Tabacofina, waarvan de achterin gelegen bedrijfsgebouwen stelselmatig werden uitgebreid.