De Cottages

Beschrijving

Wijk "De Cottages" (Kerkstraat, nummers 324-348), in de eerste decennia van de 20ste eeuw aangelegd op een bouwblok tussen de Kerkstraat en de spoorweg Brugge-Blankenberge. Hierbij werden de kavels in en rond een rotonde gegroepeerd.

De Cottages

Kerkstraat 326-344, 348, 324A-B (Blankenberge)
Wijk De Cottages, in de eerste decennia van de 20ste eeuw aangelegd op een bouwblok tussen de Kerkstraat en de spoorweg Brugge-Blankenberge. Hierbij werden de kavels in en rond een rotonde gegroepeerd. Verschillende stijlen in eclectische concepten worden hierbij aangewend, onder meer invloed van de art nouveau en de cottagestijl. De Uitkerkse architect Jules Heyneman was mede-eigenaar van de gronden en ontwierp er meerdere woningen onder meer zijn eigen woning en de cottage zogenaamd La Joliette.