Onze-Lieve-Vrouwkapel, Troost in Nood

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Kraaistraat z.nr. O.-L.-Vrouwkapel, z.g. Troost in Nood. Bakstenen veldkapel op rechthoekige plattegrond en onder pannen zadeldak, gelegen aan een weiland. Staat niet op de Vandermaelenkaart (ca. 1850) maar wel op de Militaire stafkaart van 1862, herzien in 1884 en 1910. Rondboogdeur met vleugeldeur geflankeerd door pilasters, bepleisterd boogveld met opschrift "O.L.V. TRO

Onze-Lieve-Vrouwkapel Troost in Nood

Kraaistraat (Dentergem)
Bakstenen veldkapel op rechthoekige plattegrond en onder pannen zadeldak, gelegen aan een weiland. Staat niet op de Vandermaelenkaart (circa 1850) maar wel op de Militaire stafkaart van 1862, herzien in 1884 en 1910. Rondboogdeur met vleugeldeur geflankeerd door pilasters, bepleisterd boogveld met opschrift.

Wordt opgevolgd door