Pastorie

Beschrijving

* Pastoriestraat nr. 1. Neogotische pastorie opgetrokken in 1891, vervangt de meer westelijk gelegen pastorie van 1767 opgetrokken in opdracht van het Sint-Pieterskapittel van Rijsel. Beschermd als monument bij M.B. van 30.04.2004. Dieper in gelegen dubbelhuis opgetrokken in 1891, naar ontwerp van J. Carette (Kortrijk) cf. gevelsteen. Aan de straat afgezet door bakstenen muurtje met smee

Pastorie Sint-Eutropiusparochie

Pastoriestraat 1 (Kortrijk)
Neogotische pastorie opgetrokken in 1891, vervangt de meer westelijk gelegen pastorie van 1767 opgetrokken in opdracht van het Sint-Pieterskapittel van Rijsel. Dieper in gelegen dubbelhuis opgetrokken in 1891, naar ontwerp van Jules Carette (Kortrijk), zie gevelsteen. Aan de straat afgezet door bakstenen muurtje met smeedijzerwerk. Vrijstaand breedhuis van zes traveeën en twee bouwlagen onder leien zadeldak.