Directeurswoning van de vroegere melkerij Nieuwburg

Beschrijving

Nieuwburgstraat nr. 28. Voormalige directeurswoning van de vroegere melkerij Nieuwburg (cf. nr. 32), volgens het kadaster gebouwd in 1896 in opdracht van baron Léon Peers de Nieuwburgh. Het huis wordt bewoond door Georges Clemmens, directeur van de iets verder in de straat gelegen voormalige melkerij Nieuwburg (cf. nr. 32). Tot op heden behorend tot de eigendommen van kasteel "Nieu

Directeurswoning van de melkerij Nieuwburg

Nieuwburgstraat 28 (Oostkamp)
Directeurswoning van de melkerij Nieuwburg, gebouwd in 1896 in opdracht van baron Léon Peers de Nieuwburgh. Tot op heden behorend tot de eigendommen van kasteel Nieuwburg. Hoofdvolume gedomineerd door de toegang onder een roodgeschilderd, houten leien zadeldakje met een decoratieve boord en afgezoomd met een bakstenen fries.