Hovenierswoning van het kasteel Gruuthuse

Beschrijving

Gruuthuselaan nr. 3/ Stationsstraat. Voormalige hovenierswoning van het kasteel "Gruuthuse" (cf. Stationsstraat nr. 196). Deze kleine woning is gelegen op de zuidoosthoek van de Stationsstraat en de Gruuthuselaan en is toegankelijk via de aanpalende kasteeldreef, zogenaamd de Hogedreef (cf. Hogedreef). Tegen de oostkant van het huis is een muur opgetrokken die de moestuin

Hovenierswoning

Gruuthuselaan 1 (Oostkamp)
Voormalige hovenierswoning van het kasteel Gruuthuyse. Het huis wordt volgens de gegevens van het kadaster in 1897 gebouwd in opdracht van Charles-Marie graaf d'Ursel. In het huis woont de tuinman, die verantwoordelijk was voor het onderhoud van het kasteelpark. Kleine bakstenen woning op een plint van Euvillesteen en afgedekt door een verspringend dak met blauw gesmoorde Vlaamse pannen.