Villa Leon Leander Bekaert

Beschrijving

Otegemstraat nr. 83. Villa opgetrokken ca. 1905 door Leon Leander Bekaert. Heden deel uitmakend van de industriële site cf. Bekaertstraat nr. 2.Gediversifieerde baksteenbouw in neo-Vlaamse-renaissancestijl; leien zadeldak met dakkapellen. Rijkelijk uitgewerkte gevels door het gebruik van natuursteen voor o.m. portaal, boogvelden en balkons; sierankers.Grosso modo rechthoekige plattegrond

Villa

Bekaertstraat 2 (Zwevegem)
Villa opgetrokken circa 1905 door Leon Leander Bekaert. Gediversifieerde baksteenbouw in neo-Vlaamserenaissance-stijl met leien zadeldak en dakkapellen. Rijkelijk uitgewerkte gevels door het gebruik van natuursteen, met lagere aanbouw rechts. Aan de straat later geplaatst ijzeren hek tussen bakstenen pijlers bekroond door arduinen ornament.