Hoeve De Vierschaere

Beschrijving

Groenedreef nr. 1. Historische hoeve zogenaamd "De Vierschaere" (cf. houten naambord). Erftoegang via de Groenedreef en via de Kleine Warande die uitloopt op het erf. Op de Atlas der Buurtwegen (ca. 1843) aangeduid als "Ferme Defossez". Huidige opstelling gaat in grote mate terug op de Atlas. Oorspronkelijk omwalde hoeve met gracht, ten westen deels bewaard. Hoeve met losse bestanddelen van één

Groene Dreef 16 (Gistel)
Historische hoeve "De Vierschaere" (zie houten naambord). Erftoegang via de Groenedreef en via de Kleine Warande die uitloopt op het erf. Op de Atlas der Buurtwegen (circa 1843) aangeduid als "Ferme Defossez". Huidige opstelling gaat in grote mate terug op de Atlas. Oorspronkelijk omwalde hoeve met gracht, ten westen deels bewaard. Hoeve met losse bestanddelen van één bouwlaag onder pannen zadeldaken rondom een rechthoekig erf met mestvaalt. Witgekalkte baksteenbouw grotendeels op gepekte plint.