Herenhuis Aurora

Beschrijving

Stationsstraat nr. 68. Herenhuis zogenaamd "AURORA" cf. opschrift. Oorspronkelijk woonhuis van de familie Talpe, sinds 17 juni 2000 officieel in gebruik als gemeentehuis na grondige renovatie. De naam "Aurora" verwijst naar de conservenfabriek die Aimé Talpe in 1907 opricht in de Amersveldestraat (cf. Amersveldestraat). Volgens het kadaster is het huis in 1899 gebouwd door

Herenhuis Aurora

Stationsstraat 68 (Kortemark)
Herenhuis "AURORA" zie opschrift. Oorspronkelijk woonhuis van de familie Talpe, sinds 17 juni 2000 officieel in gebruik als gemeentehuis na grondige renovatie. De naam "Aurora" verwijst naar de conservenfabriek die Aimé Talpe in 1907 opricht in de Amersveldestraat (zie Amersveldestraat). Volgens het kadaster is het huis in 1899 gebouwd door de Kortemarkse brouwer Bonte-Rommelaere.