Beschrijving

Nr. 82/ Kipstraat. Enkelhuis van drie + trav. en twee bouwl. onder zadeldak (n straat, Vlaamse pannen). In 1899 slopen van vorenste deel van XVIII-diephuis en vervangen door nieuw deel in neo-Brugse stijl n.o.v. architect C. Dewulf (Brugge). Verankerde bakstenen gevel in neo-Brugse stijl met bijna gevelbrede traptop (8 tr. + topstuk). Verwerking van Euvillesteen voor plint, hoekblokken, kozijnc

Vlamingstraat 82 (Brugge)
Burgerhuis met een verankerde bakstenen gevel in neo-Brugse stijl met bijna gevelbrede traptop, daterend van circa 1899 naar ontwerp van architect C. De Wulf. Maria met Kind onder baldakijn. De woning bewaart een 13de-eeuwse kern, zie sporen in het baksteenmetselwerk aan de achterzijde en sporen in de huidige 18de-eeuwse gordingenkap.