Onze-Lieve-Vrouwekapel van de Kasteelwijk

Beschrijving

Kasteelstraat z.nr. O.-L.-Vrouwekapel van de Kasteelwijk, gebouwd in 1944 uit dank voor bescherming tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het ontwerp is van de Tieltse architect en wijkbewoner Walter Ameye. De kapel wordt oorspronkelijk meer aan de oostzijde van de straat opgetrokken, doch omwille van de bouw van een appartement begin jaren 1970 verplaatst naar de huidige locatie ter hoogte van

Kasteelstraat (Tielt)
Onze-Lieve-Vrouwekapel van de Kasteelwijk, gebouwd in 1944 uit dank voor bescherming tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het ontwerp is van de Tieltse architect en wijkbewoner Walter Ameye. Sobere kapel op grasperk deels omzoomd door wilgen, bestaande uit gebogen bakstenen muur afgedekt door betonplaat doorbroken door grote uitlopende beglaasde hangnis.