Beschrijving

Bescheewegestraat nr. 14. Achteringelegen hoevesite, deels met nieuw woonhuis en loodsen. De hoevesite is als dusdanig reeds aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778). Op het primitief kadasterplan (ca. 1828) aanduiding met drie losse bestanddelen rondom het erf en een poel, in eigendom van de Brugse advocaat Roels. De hoeve is op dat moment omgeven door een boomgaard. Zelfde weergave op de

Bescheewegestraat 14 (Kortemark)
Achterin gelegen hoevesite, deels met nieuw woonhuis en loodsen. De hoevesite is als dusdanig reeds aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778). Op het primitief kadasterplan (circa 1828) aanduiding met drie losse bestanddelen rondom het erf en een poel, in eigendom van de Brugse advocaat Roels. De hoeve is op dat moment omgeven door een boomgaard. Zelfde weergave op de Atlas der Buurtwegen (circa 1844) (zie illustratie). Bij de mutatie van 1941 (regeling van eigendomsovergang) is er sinds 1828 een bakhuis ten westen van het erf bijgebouwd.