Gravenkasteel

Gemeente Grimbergen
Straat Warandestraat
Locatie Warandestraat 100, Warandestraat 102 (Grimbergen)

Gravenkasteel

Warandestraat 100-102, Grimbergen (Vlaams-Brabant)

Het waterkasteel, oorspronkelijk van de heren van Humbeek, met aanhorigheden en omringend park is in totaal circa 100 hectare groot. Op het binnenhof is het kasteel ten noorden gesitueerd, het gastenkwartier en het poortgebouw ten oosten, het koetshuis en de paardenstallen ten westen.

Beschrijving

Het kasteel ligt wat geïsoleerd ten opzichte van de dorpskern in het uiterste noorden van de gemeente, ten westen van het zeekanaal Brussel-Antwerpen. Het waterkasteel, oorspronkelijk van de heren van Humbeek, met aanhorigheden en omringend park sluit ten zuiden aan bij het Gravenbos en is in totaal circa 100 ha groot.