Hoeve 't Hof 't Slommeke

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Slommestraat nr. 4. Hoeve zogenaamd " 'T HOF 'T SLOMMEKE" cf. houten naambord. Deze hoeve is echter niet te verwarren met de oostelijker gelegen hoeve, op het primitief kadasterplan (ca. 1829) aangeduid als "oude hofstede genaemt het Slommeken". Zelfde weergave op de Atlas der Buurtwegen (ca. 1844) (cf. illustratie). Hoeve met losse, lage bestanddelen rondom het erf: boere

Slommestraat 4 (Kortemark)
Hoeve met losse, lage bestanddelen rondom het erf: boerenhuis met links aansluitende stalling, een vrijstaande schuur parallel aan de straat en een bakhuis achter het huis. Deels begraasd, deels gekiezeld erf aan de straatzijde afgezoomd door ligustrumhaag. Twee lindes bij de erfoprit waartussen een smeedijzeren hek met rechts voetgangersdoorgang. Restant boomgaard.

Wordt opgevolgd door