Houtzagerij met directeurswoning

Beschrijving

Oeselgemstraat nr. 1. Halfvrijstaande directeurswoning, met bijhorend fabrieksgebouw (cf. Molenstraat nr. 38). Volgens kadastergegevens wordt hier ca. 1928 een fabriek opgericht, in 1931 is er sprake van nieuwe gebouwen voor een houtzagerij gebouwd i.o. van de "Vennootschap Georges en Omer Van Keirsbilck en cie" met bijhorend woonhuis. Deze wordt ca. 1944 en ca. 1950 uitgebreid. Huis, eve

Directeurswoning bij houtzagerij

Oeselgemstraat 1 (Dentergem)
Halfvrijstaande directeurswoning, met bijhorend fabrieksgebouw. Volgens kadastergegevens wordt hier circa 1928 een fabriek opgericht, in 1931 is er sprake van nieuwe gebouwen voor een houtzagerij gebouwd in opdracht van van de "Vennootschap Georges en Omer Van Keirsbilck en cie" met bijhorend woonhuis. Monumentale woning ontworpen door architect Leopold Dooms (Deinze) zie gevelsteen in de rechter hekkenpijler. Rode baksteenbouw boven een arduinen plint en onder zadeldaken (daktegels).