Hoeve Hof ter Linden

Beschrijving

Bergstraat nr. 14. Historische hoeve z.g. "Hof ter Linden", cf. houten naambord. Afgebeeld op de Ferrariskaart (1770-1778) met losse bestanddelen (drie volumes), op de Atlas der Buurtwegen (ca. 1846) weergegeven met semi-gesloten opstelling. Heden, bakstenen bestanddelen onder pannen (zowel mechanische als Vlaamse pannen) zadeldaken, gegroepeerd rondom een deels gekasseid

Bergstraat 14 (Anzegem)
Historische hoeve, afgebeeld op de Ferrariskaart van 1770-1778 met losse bestanddelen. Heden, bakstenen bestanddelen onder pannen zadeldaken, gegroepeerd rondom een deels gekasseid erf: boerenhuis met bepleisterde en beschilderde erfgevel op gepikte plint, dwarsschuur met geïncorporeerd poortgebouw, stalvleugel met schuur, stalvleugel met geïncorporeerd wagenhuis en een ast ten noordoosten van de hoeve.