Woning Mandelbloem

Beschrijving

Tieltsteenweg nr. 28. Vrijstaande woning in een ruime tuin, z.g. "MANDELBLOEM" cf. opschrift en met bijhorende, dieper gelegen vlasschuur. Het huis biedt aan de noordkant uitzicht op de Mandelvallei. Gebouwd in opdracht van een vlashandelaar uit Oostrozebeke, in een modernistische stijl met elementen ontleend aan de z.g. 'pakketbootstijl'. Volgens het kadaster dateert de schuur van ca. 194

Villa Mandelbloem

Tieltsteenweg 28 (Oostrozebeke)
Vrijstaande woning in een ruime tuin, zie opschrift en met bijhorende, dieper gelegen vlasschuur. Het huis biedt aan de noordkant uitzicht op de Mandelvallei. Gebouwd in opdracht van een vlashandelaar uit Oostrozebeke, in een modernistische stijl met elementen ontleend aan de 'pakketbootstijl'. Volgens het kadaster dateert de schuur van circa 1940, het huis van circa 1941.