Directeurswoning

Beschrijving

Nr. 24 B. Dieperin gelegen directeurswoning van azijn- en cichoreifabrikant Van Canneyt, Vereenvoudigd XIX d-uitzicht doch mogelijk met oudere kern, cf. vlechtingen in l.zijgevel. Aan de straat afgezet door vernieuwde lage muur ter vervanging van de vroegere met omlopend hek die de beboomde voortuin aflijnde. Dubbelhuis van twee bouwl. en vijf trav. onder mansardedak (n // straat, leien/pannen).

Directeurswoning en dorpswoningen

Gitsbergstraat 24 (Hooglede)
Directeurswoning van azijn- en cichoreifabrikant Van Canneyt, met vereenvoudigd uitzicht uit het vierde kwart van de 19de eeuw. Dubbelhuis onder mansardedak met gecementeerde lijstgevel op arduinen plint. Deurrisaliet bekroond met driehoekig fronton. Interieurafwerking uit het vierde kwart van de 19de eeuw. Links aansluitend voorheen azijnfabriek, nu twee dorpswoningen, waaronder een voormalige kantwinkel; enkelhuisplattegrond met in hal doorgeefluik naar bureel.