Oud-Ferrydok

Beschrijving

Lanceloot Blondeellaan z.nr. Oud-Ferrydok. Gegraven bij de eerste fase van de havenaanleg (1896-1907) en op het plan z.g. "Darse n° 1". Toen onderdeel van de achterhaven, die de verbinding vormde tussen de zeesluis en het zeekanaal en bestond uit één dok en een zwaaidok (cf. ontwerpplan van Couseau en Cousin van 1892). De benaming van het dok is afgeleid van het feit dat d

Oud-Ferrydok

Lanceloot Blondeellaan (Brugge)
Gegraven bij de eerste fase van de havenaanleg (1896-1907) en op het plan zogenaamd "Darse n° 1". Toen onderdeel van de achterhaven, die de verbinding vormde tussen de zeesluis en het zeekanaal en bestond uit één dok en een zwaaidok (zie ontwerpplan van Couseau en Cousin van 1892). De benaming van het dok is afgeleid van het feit dat deze vanaf 1923 de aanlegplaats was voor de treinferrydienst van de London and North Eastern Railways, waarmee dagelijks bederfbare en breekbare goederen van het vasteland naar Groot-Brittannië (Harwich) konden worden verscheept.