Hoeve met losse bestanddelen en kapel Onze-Lieve-Vrouw van Troost in Nood

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Sint-Corynstraat nr. 9. Achterin gelegen historische hoeve met lage losstaande bestanddelen rondom onverhard erf. Als site reeds aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778) en met gelijkaardige opstelling als "Ferme Lacour" op de Atlas der Buurtwegen (ca. 1843). Erftoegang aan de straat, geflankeerd door bakstenen hekpijlers met rechts geelbakstenen kapel uit het eerste kwart van de 20ste

Hoeve met losse bestanddelen en kapel

Sint-Corynstraat 9 (Lo-Reninge)
Achterin gelegen historische hoeve met lage losse bestanddelen rondom onverhard erf. Erftoegang aan de straat, geflankeerd door bakstenen hekpijlers met rechts geelbakstenen kapel uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Verbouwd geelbakstenen boerenhuis met oudere kern. Links van het boerenhuis, geïncorporeerde stalling. Bakhuis van het tweeledige type. 19de-eeuwse stalling onder zadeldak.

Wordt opgevolgd door